Натпревари

Национален натпревар за кодирање

Тимот од ООУ„Наум Наумовски Борче“ кој го претставуваа Михаела Симјановска и Александра Јовчевска на денешниот национален натпревар за кодирање го освои ПРВОТО МЕСТО и со својот проект ќе учествува на…

Натпревари

Регионален натпревар во спелување по француски јазик

На 15.11.2019 година, се одржа регионален натпревар во спелување по француски јазик, за седмо одделение, на којшто земаа учество и ученици од нашето училиште „Наум Наумовски-Борче“-Скопје и тоа: Марија Пешевска…

Натпревари

Книжевна манифестација „Есен во Гази Баба“

  Книжевна манифестација „Есен во Гази Баба“ пета по ред, Литературен конкурс „Есеј во есен“. На 30.10.2019 за основните училишта од град Скопје манифестацијата започна во локалитетот Тумба Маџари со…