ШАХ ТУРНИР

На  23.11.2023 година во ООУ”Наум Наумовски – Борче” се одигра Турнир во Шах – машки/женски за VIII и IX одделение. Пласман на учесниците:
Машки:
1. Арнаудов Давид ООУ”Дане Крапчев”
2. Петровски Никола ООУ”Наум Наумовски Борче”
3. Велковски Матеј ООУ”Крсте Мисирков”
Девојчиња:
1. Илиевска Јована ООУ”Наум Наумовски Борче”
2. Саздовска Мила ООУ”Наум Наумовски Борче”
3. Моневска Ива ООУ”Вера Јоциќ”.

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО СПЕЛУВАЊЕ НА ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК

Ученичките  Петра Толева VII a, Кјара Соневска VII б и Анамарија Стевковска VII б учествуваа на  регионалниот натпревар за спелување на француски јазик, што се одржа на 17.11.2023 година во ООУ „Димитар Миладинов“ во Скопје.  Кјара Соневска и  Анамарија Стевковска обезбедија учество  на државниот натпревар што ќе се одржи на 02.12.2023 година.