Повик за стипендирање во рамки на проектот Инклузија на деца со посебни образовни потреби

Здружението за асистивна технологија Отворете ги прозорците, во рамки на проектот Инклузија на деца со посебни образовни потреби, поддржан од Детската фондација Песталоци, отвара повик за стипендирање на 100 ученици од 24 проектни училишта, кои се редовни ученици во тековната учебна година 2022/2023 година. Целта на стипендиите е финансиски да се поддржат ученици со посебни образовни потреби кои потекнуваат од социјално загрозени…

Read More

Запишување на ученици во прво одделение

Запишување ученици во прво одделение во учебната 2023/24 година Почитувани родители/старатели, ООУ „Наум Наумовски Борче“ – Скопје, Ве известува дека Согласно Законот за Основно образование ќе врши запишување на учениците во прво одделение за учебната 2023/2024 година од 02.05.2023 г. до 31.05.2023 година. Право на запишување во прво одделение имаат: • деца кои до крајот…

Read More

Патронен празник на училиштето

Одбележување на ООУ „Наум Наумовски Борче“ одбележа 62 години од постоењето со свечена програма подготвена од учениците и наставниците. Градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски присуствуваше на одбележување на патрониот празник и пред присутните гости се обрати и порача секоја наредна година училиштето да брои се поголеми успеси. “Благодарение на образованието, имаме можност да…

Read More